LP_Kismama-header


terhes2A terhesség az egész testre kihat és
a hormonális változások hatással vannak a fogakra, az ínyre, a fog tartószerkezetére is. A jellemző tünetek lehetnek:

» ínyduzzanat

» ínyvérzés

» fogérzékenység.

Nagyon fontos a terhesség első és harmadik trimeszterében a fogászati ellenőrzés. A legjobb, ha már fogantatáskor ép fogazata, gyulladásmentes ínye és fogágya, egészséges szájflórája van az édesanyának.

Kérdése van? Időpontot kérne személyes konzultációra? Adja meg telefonszámát, és örömmel visszahívjuk!


  Tévhitek és tudnivalók kismamáknakkismama

  Célszerű a fogászati beavatkozásokat nem a terhesség idejére hagyni, bár tévhit, hogy ilyenkor nem lehet ezeket elvégezni.

  Általában érdemes az első trimeszterben elhalasztani a nem sürgős kezeléseket, azonban jó tudni, hogy szinte bármelyik fogászati beavatkozás biztonságosan elvégezhető a terhesség ideje alatt is.

  A fogászati kezeléskor használt helyi érzéstelenítők semmilyen problémát nem jelentenek, közvetlenül, lokálisan a szövetek között bomlanak le,  be sem jutnak a keringésbe, így a baba szervezetébe sem.

  Ma már a korszerű digitális röntgenkészülékeknek köszönhetően a felvételek kockázatmentesen elkészíthetők. A fogászati röntgenvizsgálat elvégzése – a megfelelő szabályok betartása mellett – semmilyen kóros vagy káros megterheléssel nem jár sem az édesanya, sem a baba szervezetére.


  Professzionális szájhigiéniás kezelés

  A terhesség első és harmadik trimeszterében fontos a fogászati ellenőrzés, még akkor is, ha a kismama úgy érzi, hogy semmi panasza nincsen. Javaslunk professzionális szájhigiénés kezelést, emellett olyan szájápolási tanácsokkal és szükség esetén szájhigiénés eszközökkel látjuk el kedves pácienseinket, melyek betartásával, használatával könnyeben tudnak megfelelő szájhigiéniát otthon is fenntartani.


  Ki végzi rendelőnkben a kismama fogászati kezeléseket?

  Dr. Illés Anikó

  konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

  Specialitása: esztétikai fogászat, fogpótlások


   Szeretettel várunk minden kismamát!

   

  ajanlatkeres